Świeże jabłka poza sezonem

Klienci chcą świeżych jabłek po sezonie, dlatego sadownicy muszą się do tego w odpowiedni sposób przygotować. Mają komory chłodnicze gdzie jabłka są przechowywane. To pozwala na uzyskanie bardzo dobrych efektów, ale wymaga też spore wiedzy i doświadczenia.

Komora powinna zostać zamknięta w maksymalnie siedem dni od czasu rozpoczęcia zbiorów jabłek. Chodzi też o to żeby w komorze znajdowały się tylko jabłka z jednej odmiany. Nie warto ich mieszać, jeśli mają przetrwać kilka miesięcy z chłodni. Największym zagrożeniem jabłek, które są przechowywane są choroby, ale czy da się temu zapobiec? Okazuje się, że jest na rynku specjalny preparat FruitSmart, który został wymyślony przez Polaków.

Działa bardzo dobrze i jest niesamowite skurczny. Do tego jest też bardzo łatwy w aplikacji do komory. Przed jej zamknięciem środek powinien się tam dostać i wtedy całość będzie się utrzymywała przez długie miesiące. Po otwarciu komory jabłka będą świeże i będzie można je sprzedać ze sporym zyskiem, a na pewno wszystkim, którzy je przechowują na tym zależy. Wszędzie ważne są zyski i nie można o tym zapominać w przypadku przechowywania jabłek również.

Przechowywanie jabłek

Jeśli preparat będzie źle zaaplikowany albo w ogóle go nie będzie to zacznie w komorze wydzielać się etylen. Oznacza to, że szybko jabłka zaczną gnić, pojawią się choroby i niestety, ale całe przechowywanie pójdzie na marne. Straty będą wtedy ogromne, dlatego trzeba będzie zrobić wszystko żeby aplikacja przebiegła w prawidłowy sposób. Tym bardziej, że jest to łatwe i wcale nie potrzeba specjalnego przeszkolenia.

Każda osoba sobie może z tym poradzić, a wystarczy postępować zgodnie z instrukcją, która jest do środka załączona. Informacje o stosowaniu preparatu znajdziemy na stronie internetowej przechowywanie jabłek. W ten sposób można się dowiedzieć więcej przydatnych informacji, bez których osoby przechowujące jabłka w komorach nie mogą się obyć. Im więcej się wie tym łatwiej swoją pracę będzie wykonać i na tym każdemu przecież zależy.